Uw persoonlijke doelen staan bij ons centraal!

Neem contact opAanmelden cursus

Wat zeggen cliënten over Activos?

Bekijk op deze pagina de reacties van cliënten die behandeld zijn door het team van Activos. 

Deel ook uw ervaring en beveel ons aan! Door middel van het referentieformulier heeft u de mogelijkheid uw succesverhaal te delen met bezoekers van onze website.

- H. Slager (56 jaar)

Inzicht en grip op de pijn.

Waardering:
9/10

Ik wist zeker dat Mensendieck en een pijncursus niets voor mij konden doen. Hoe verbaasd was ik dat de therapie snel succes had en de cursus inzicht en grip op de pijn. Nu kan ik zelf herleiden waarom ik pijn heb EN ik weet wat ik moet doen om de pijn te verminderen.

- Suzanne

Mijn ervaring met Activos.

Waardering:
8/10

De combinatie van mijn tens samen met de therapie heeft mij de afgelopen periode een heel stuk op weg geholpen. Het inzicht hebben van waar mijn pijn vandaan komt samen met de therapie heeft mij rustiger in mijn hoofd gemaakt. Door middel van rek/strekoefeningen en door op mijn ademhaling te letten kan ik meer omgaan met mijn pijn. Er is nu al een hoop veranderd. Ik sta positiever in het leven en kan beter met mijn stress omgaan waardoor ik weer een stuk vrolijker ben. Hierdoor zie ik de toekomst weer positief in.

- Corien (55 jaar)

Waardering:
9/10

Mijn positieve ervaring met Activos.

Toen mijn man last had van een hernia kwam hij via de pijnpoli in Zierikzee bij Activos terecht. Ik was erg benieuwd naar de behandeling individueel en in de groep. Ik was erg sceptisch. Ikzelf kampte al meer dan 30 jaar met chronische pijn en had hele vervelende ervaringen met artsen en therapeuten. Mijn man vertelde mij enthousiast over wat er allemaal ter sprake kwam en vertelde ook dat tijdens het werken in de groep er niet gesproken wordt over alle klachten van de lotgenoten. Dat vond ik erg belangrijk, anders krijg je allemaal zielige verhalen en de een is nog zieliger dan de ander, en dat vind ik heel erg vervelend. Dus het was bepaald geen praatgroepje.

Ik besloot zelf via de huisarts een verwijzing te vragen naar de pijnpoli. Daar kreeg ik een tensapparaat en kwam ik terecht bij Janine, Anja en Chandra. Zowel de groepslessen als de individuele consulten bij Janine waren erg prettig. De dames zijn zo begripvol, je kwam in een warm bad met hen, ik hoefde weinig te zeggen, ze weten wat je meemaakt zonder er te licht of te zwaar op te reageren. De cursus werd op een afwisselende manier gegeven, zat goed in elkaar, ik leerde veel over pijn en hiermee omgaan, of werd bevestigd in wat ik ook altijd al dacht, en dit alles in een goede onderlinge sfeer ook met de lotgenoten. Heel anders dan hoe ik destijds behandeld werd, ‘het is psychisch mevrouwtje, leer er maar mee leven’, en veel te zware oefeningen moeten doen. Ik denk dat ik in de toekomst nog regelmatig ga terugdenken aan de cursus en het aangeleerde in de praktijk blijf/ga brengen, zeker als ik weer even veel te veel wil of moet doen.

- M. Hart (43 jaar)

Ze hadden me jaren eerder moeten doorsturen naar jullie.

Waardering:
9/10

Na bijna 15 jaar met pijn te hebben gelopen en van dokter naar dokter en fysiotherapeuten te zijn verwezen mocht ik eindelijk door naar de pijn poli waar ik gelijk medicijnen voorgeschreven kreeg en van de pijn poli werd ik door verwezen naar Activos in Zierikzee. Wat hebben ze me daar goed geholpen. Bij een fysiotherapeut helpen ze je een paar dagen van de pijn af, maar bij Activos leer je hoe je met de pijn om moet gaan en leer je hoe je met je lichaam om moet gaan. de lessen die we in groepsverband kregen hebben mij goed gedaan, je leert van mekaar en je leert wat je met je lichaam moet doen.

Janine Davidse wil ik daarvoor bedanken en de andere mensen van haar team.

- J. Vasseur (49 jaar)

Bewustwording van een goede houding en wat pijn is, kunnen helpen!

Waardering:
8/10

Na anderhalf jaar rond te hebben gelopen van specialist naar specialist gelukkig aangetoond dat het alleen de spiergroepen in de lage rug waren die mij de hevige pijnscheuten opleverde. Pijnbestrijding door middel van een injectie mocht niet baten. Ik wilde af van de lage rugpijn (SI gewricht). Intake gehad bij Activos (augustus / september 2018). Na enkele korte en simpele oefeningen kon deze diagnose door de medewerker van Activos worden vastgesteld. Mogelijk dat deze stramme spieren in de onderrug het SI gewricht extra gevoelig hebben gemaakt. De remedie was om te starten om deze onderrugspieren los te gaan maken. Hiervoor een aantal oefeningen meegekregen om thuis te oefenen. In het begin moet je accepteren dat iets waar je al anderhalf jaar mee rond loopt niet in 1 week weer over kan zijn.

De oefeningen leken mij baat te hebben, maar het ging niet snel. Acceptatie was de boodschap! Heel langzaam kon ik de rek op de spiergroepen opvoeren. Ook kreeg ik er elke sessie een aantal oefeningen bij. Uiteindelijk ben ik met liggende oefeningen begonnen en kwamen daar de zittende en staande oefeningen bij. Die laatste twee type oefeningen kan je natuurlijk ook op je werk en eigenlijk overal toepassen. Ik merkte na vier sessies duidelijk verschillen. De spieren werden minder stram. Er kwamen oefeningen bij die naarmate het resultaat verbeterde andere spiergroepen aanging. Na een sessie of zeven werd er ook gefocust op de ademhaling. Zeer belangrijk om te kunnen ontspannen. De combinatie van rekken en strekken en de ademhaling zorgde duidelijk voor een verandering in de bloedsomloop ter plaatse van de spierblokkade. Het werd mooi en simpel uitgelegd wat er nu eigenlijk in de spieren gebeurde. Het vergelijk met een dichtgeknepen en weer loslaten van een tuinslang werd gemaakt om het een en ander te verduidelijken. Naast de oefeningen heb ik ook deelgenomen aan de groepssessies om met lotgenoten te sparren over de specifieke klachten. Daar werd ook verteld hoe pijn eigenlijk werkt. Pijn lijkt eenvoudig te begrijpen, maar als je er op die manier nog nooit naar hebt gekeken is het ingewikkeld. Zeer leerzame lessen waar het begrip “pijn“ en hoe je ermee kan omgaan goed wordt uitgelegd. De combinatie van de oefeningen (die je altijd moet blijven toepassen) en de achtergrond bij pijn, hebben mij geholpen om ruim vier maanden verder bijna pijn vrij te zijn! Ik heb me zelf het doel gesteld dat ik straks in februari ontspannen en pijn vrij op de ski’s kan staan. Met alle oefeningen en ontvangen achtergrond informatie kan ik met een ontspannen soepelere onderrug verder! Zo soepel als toen ik 20 was is verleden tijd, maar de pijn en stramheid die ik anderhalf jaar lang heb ervaren is verdwenen! Dank aan de professionele begeleiding door de medewerkers van Activos, in het bijzonder Janine Davidse.

- Els (56 jaar)

Boven verwachting.

Waardering:
9/10

Na jaren pijn (volgens een enkele arts zou het zelfs psychisch zijn!!) had ik geen hoge verwachtingen meer toen ik bij Activos aangemeld werd. “Nog 1x”, dacht ik, “nog 1x…” En wat heeft het me veel gebracht! Het was zo goed om inzicht te krijgen in hoe pijn werkt, want nu heb ik veel meer grip op de pijn en daardoor meer energie en op alle vlakken een beter leven. En dan de oefeningen met een geweldige therapeute en het support als ik de moed liet zakken. Het is hard werken geweest en nog steeds doe ik dagelijks de oefeningen, want ik knap er zó van op. En het vergde vertrouwen, wat ik niet meer had. Maar dankzij deze mensen is mijn vertrouwen hersteld, beweeg ik steeds vaker zonder pijn (en dus vrijere en meer) en is mijn leven eindelijk weer in de lift! Dank jullie wel!!!

- Cees (63 jaar)

Een nieuw leven.

Waardering:
9/10

Migraine jaren lang, met toename van 3-5 aanvallen per week. Ben bij Activos, Anja en Janine, gekomen via Neuroloog Doelman. Daar hebben we, in overleg, een drie sporen beleid ingezet. Pijnbestrijding door middel van injecties. In Victoria Kliniek te Zierikzee Afbouwen medicijnen onder begeleiding van dr.Doelman, neuroloog te Goes. En Zelfmanagement traject pijn educatie en training bij Activos. Persoonlijke begeleiding van Janine Davidse. In 13 maanden tijd ben ik medicijnen vrij, zo goed als vrij van heftige migraine aanvallen en kan ik mezelf controleren en sturen in pijn reductie.

Hierbij een speciaal woord van dank naar Janine Davidse, die mij op een spoor heeft weten te plaatsen waardoor mijn hele leven weer anders is. Kan weer afspraken maken en plannen zonder na te hoeven denken en voorbehoud in te bouwen. Iedereen hartelijk bedankt. Ook de sessies in groepsverband hebben mij een andere kijk gegeven op pijn bestrijding. Kan IEDEREEN adviseren om dit proces aan te gaan bij Chronische pijn. Bedankt!

- Michael (34)

Een ogen openende cursus!

Waardering:
9/10

Na 4 rug operaties en een aantal maanden revalidatie therapie ben ik bij Activos terecht gekomen via Anja. Heb hier de cursus gevolgd en dit heeft mijn ogen geopend. Het heeft mij doen inzien hoe pijn werkt, hoe we er zelf mee om kunnen gaan en belangrijk dat ik weer plezier heb gekregen in het dagelijks functioneren. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb mogen volgen en de individuele therapie bij Janine. Jullie van Activos hebben mij super geholpen!

- Danique (23 jaar)

Waardering:
8/10

Ik weet nu hoe ik met mijn pijn moet omgaan!

Door mijn Activos begeleiders erg goed geholpen bij mijn chronische rugklachten. Ik heb gedurende een half jaar behandelingen gevolgd bij Janine en de zelfmanagement cursus gevolgd bij Anja, Janine en Chandra. Zij hebben mij erg geholpen om met de pijn om te kunnen gaan en te kunnen nagaan waarom ik pijn heb na bijvoorbeeld een stress dag op mijn werk. Ondanks mijn leeftijd moet ik de komende jaren leven met mijn chronische pijn, maar dankzij deze behandelingen is dit veel draaglijker geworden.

- M. de Leeuw (54 jaar)

Waardering:
9/10

Liever drie jaar eerder.

De handvatten die ik heb gekregen om om te gaan met pijn en pijn te voorkomen had ik graag een aantal jaren eerder gekregen. De mensen van Activos hebben mij zoveel praktische tips gegeven dat ik weet hoe ik extreme pijn kan voorkomen en als dat niet lukt, hoe ik pijn kan verminderen. Het zorgt ervoor dat ik niet bang meer ben voor de pijn, daardoor minder krampachtig ben en daardoor weer minder pijn heb. Een spiraal omhoog!

- Hans Lievense (67 jaar)

Waardering:
9/10

Sceptisch.

In eerste instantie wilde ik hier niet aan beginnen , omdat ik er nogal sceptisch tegenover stond. Op aandringen van onze huisarts ben ik toch gegaan. Ik heb er geen spijt van, ik heb veel geleerd van hoe je, je eigen lichaam kan beinvloeden wat pijn betreft en dit op de goede manier. Ontspannen, bewegen en veel oefeningen om de pijn te verlichten. Mijn mening: “Een echte aanrader”.

- Pauli Thijsse (58 jaar)

Waardering:
9/10

Zeer leerzame curcus.

Ook ik had, voor ik er aan begon, mijn twijfels. Is dit wel iets voor mij? Maar in 1 woord… super! Goed om leren gaan met je pijn en de oefeningen speciaal op jou gericht. Zeer goede begeleiding.

- Jean (48 jaar)

Waardering:
10/10

Bewustwording.

Ik was gewend om mijn pijn te negeren waardoor de pijn juist meer aanwezig was. Bij Activos heb ik geleerd om mijn pijn bij de kern aan te pakken en te accepteren dat het er is, te begrijpen wat er in mijn lichaam gebeurd waardoor ik pijn heb, te oefenen hoe ik een fijner leven kan creëeren met mijn pijn. Mijn ervaring met Activos is heel positief! Open, toegankelijk en van meerwaarde voor een beter leven. Dank jullie wel.

- Suus de Moor (69 jaar)

Waardering:
10/10

Oefeningen geven me kracht.

Na een rugoperatie bleef ik vervelende klachten houden. Dr. Tenbrink van de Victoriakliniek verwees me naar Activos. Onze eerste ontmoeting was vertrouwelijk, en dat bleef zo. Te meer omdat je de oefeningen met me mee deed. Ik doe trouw mijn oefeningen en ik bemerk dat het me kracht geeft.Toch zijn er ook nog wel eens mindere dagen, dan weet ik drommels goed dat ik de grens heb overschreden, want met 4 mooie kleinkindjes vergeet ik vlug de beperking en til ik te veel. Naast al deze oefeningen is me geleerd en aanbevolen om endorfine op te bouwen door te streven naar een doel. Dit is bij mij muziek. Vele jaren had ik les , en een kinderkoor. Met de kleinkindjes maken we veel muziek op piano, orgel en kinder keyboard. Door iedere dag te spelen, ben ik nu zo ver dat ik ’s zondags bij regelmaat de kerkdienst begeleid. Alle dank voor jou lieve Janine, en zeker ook Anja, Sandra en de aanzet tot dit alles was dr. Tenbrink.

- Gre Visscher (77 jaar)

Waardering:
10/10

Geen klachten meer.

Ik heb de cursus gisteren afgerond, en met succes, ik ben nagenoeg pijnvrij dus het leven is heel wat aangenamer. De cursus was duidelijk en alles is terug te vinden in de map. De oefeningen van Thom en Janine waren ook heel belangrijk, ik heb ze dan ook iedere dag gedaan en sommige doe ik nog steeds. Toen ik begon had ik bijna de hele dag last, maar na een paar weken leek het wel of het minder werd en dat was ook zo, een paar weken later kwam de dag dat ik pijnvrij was, geweldig. Nu zo te houden, dus elke dag wat oefeningen en dat volhouden. Dus nogmaals heel hartelijk dank.

- Adrie (68 jaar)

Waardering:
8/10

Leerzame cursus.

Mijn ervaring met de Zelfmanagementcursus ‘Chronische pijn’ van Activos is heel positief. In het begin toen men over de cursus begon dacht ik dit is niks voor mij, maar toch gegaan. Op de cursus leer je wat pijn is en hoe je er mee om kan gaan,een voor mij leerzame cursus.

- M.J. (34 jaar)

Waardering:
9/10

Leven wordt niet meer geleid door pijn.

Ik heb mijn leven weer in de hand i.p.v. me te laten leiden door de pijn. Als ik nu pijn heb ga ik niet meer alleen rusten, maar beredeneer ik waarom ik deze pijn heb. Kan ik er iets aan doen? Ja door bv. bewegen, rek oefeningen, ontspanning, leuke dingen doen. Nu 9 maanden na de cursus ga ik nog steeds vooruit. Ik heb steeds minder pijn in mijn arm. Er zijn momenten dat ik zelfs geen pijn meer heb. Dat had ik een jaar geleden niet voormogelijk gehouden. Als ik een nu terugval heb, weet ik dat ik aan de slag moet.

- Cor Harthoorn (67 jaar)

Waardering:
10/10

Pijn veel verminderd en kan weer lopen.

Vanwege slijtage onder in de rugwervels werd ik door de pijnpoli doorverwezen naar Mensendiek en de zelfmanagementcursus ‘Chronische pijn’ van Activos. Ik ben er zo enthousiast over omdat de pijn heel veel verminderd is door de behandeling die ik nu onderga. De pijnbestrijding met het medicijn Lyrica is met de helft verminderd terwijl ik nu veel meer kan doen dan eerst. Eerst kon ik nog geen 10 min. wandelen met pijn. Nu 1½ uur en een ½ uur fietsen zonder pijn. In de cursus leerde ik om controle te krijgen over de pijn en hoe er mee om te gaan en ik doe allerlei lichamelijke oefeningen elke dag thuis van de behandeling bij Mensendiek. Ik ga er met veel moed en enthousiasme mee verder en ik ben dankbaar voor de goede en fijne behandeling in een goede sfeer met andere lotgenoten. Ik kan het iedereen aanbevelen die te maken heeft met serieuze pijn om ook deel te nemen aan het pijnprogramma van Activos.

locaties Goes

Praktijk Goes
Naereboutstraat 23
4461 GR Goes | Route

locaties Zierikzee

Praktijk Zierikzee
Calandplein 1
4301 LZ Zierikziee | Route

Medisch Centrum Borrendamme
Borrendamme 10
4301 VD Zierikzee | Route

locatie Middelburg

Praktijk Middelburg
Molenwater 137
4331 SG Middelburg | Route