Uw persoonlijke doelen staan bij ons centraal!

Neem contact opAanmelden cursus

Groepstraject

Pijn is een bijzonder verschijnsel.
Iedereen herkent onderstaand voorbeeld wel:

U ziet een blauwe plek op uw been, maar weet niet waar of wanneer u die heeft opgelopen. Er is wel schade opgetreden (bloeduitstorting), maar uw lichaam heeft de alarmbel niet laten afgaan.

Dat is opmerkelijk. Blijkbaar is het lichaam in staat om pijn soms wel en soms niet door te geven, de pijn wordt dan juist gedempt. Hierbij speelt ons brein en het zenuwstelsel een belangrijke rol.

Het omgekeerde is ook mogelijk: dat het zenuwstelsel juist méér pijn doorgeeft dan dat er schade is.
Wanneer u goed op de hoogte raakt van hoe het pijnsysteem precies werkt, welke invloeden pijn vermeerderen of verminderen kan dit helpen in een beter pijn-zelfmanagement. Na een tijdje serieus oefenen kan dit zelfs opleveren dat u minder pijn gaat ervaren!

Activos heeft een zelfmanagement-cursus ontwikkeld die de deelnemers leert hoe het menselijk pijnsysteem in elkaar zit en hoe u hier zelf invloed op kan uitoefenen. Deze interactieve cursus is gericht op pijneducatie, het grip leren krijgen op de pijn en het optimaliseren van uw houding- en bewegingsmogelijkheden.

Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de invloed die de pijn in uw sociaal-maatschappelijke leven heeft en wat u en anderen er aan kunnen doen. In een van de cursuslessen is ook uw partner of iemand uit uw omgeving welkom, zodat zij beter kunnen helpen in het weer grip krijgen op de pijn.

De cursus bestaat uit 6 lessen van een uur en vindt plaats in de avonduren.
Het is onderdeel van het zelfmanagementtraject, welke bestaat uit de combinatie van individuele oefentherapie/begeleiding en bovenstaande zelfmanagementcursus.

Zoals u uit bovenstaande kunt opmaken is het géén praatgroep, maar een gerichte cursus om zelfmanagement te verbeteren.

locaties Goes

Praktijk Goes
Naereboutstraat 23
4461 GR Goes | Route

locaties Zierikzee

Praktijk Zierikzee
Calandplein 1
4301 LZ Zierikziee | Route

Medisch Centrum Borrendamme
Borrendamme 10
4301 VD Zierikzee | Route

locatie Middelburg

Praktijk Middelburg
Molenwater 137
4331 SG Middelburg | Route